adamsfilmrecension.blogg.se

Nya filmrecensioner varje dag!

The Hunger Games

Kategori: Action, Drama, Äventyr



Genre: Äventyr/Action
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci, Wes Bentley.
Regissör: Gary Ross

Vi möter Katniss Everdeen i en slags framtidsvärld där världen är uppdelad i 12 distrikt och har samlingsnamnet Panem. Levnadsförhållandena är miserabla och folket har det fruktansvärt dåligt. Dessa 12 distrikt måste varje år skicka 2 stycken kämpar till The Capitol som är huvudstaden i Panem, där ska de slåss i The Hunger Games. 

The Hunger Games är en årlig tävling som utspelas mellan de 24 utvalda där de ska slåss för sin överlevnad på en slags spelplan, den som står sist kvar av de första 24 utses sedan till vinnaren och denne får sedan i resten av sitt liv leva i lyx och överflöd till skillnad från resten av befolkningen i Panem. I filmen så märker man hur de i världen Panem inte värderar människoliv på samma sätt som vi utan The Hunger Games ses främst som underhållning för överklassen som lever i The Capitol. 

Från varje distrikt så blir 2 stycken personer slumpmässigt utvalda. I huvudkaraktären, Katniss Everdeens (Lawrence), distrikt så blir Katniss lillasyster, Prim, den utvalda. Katniss utropar då sig själv som volontär för att rädda sin lillasyster från de livsfarliga spelen. Den andra utvalda från distrikt 12 där Katniss bor är brödbagaren Peeta Mellark (Hutcherson). Dessa 2 måste nu träna tillsammans för att tillslut kunna klara och vinna The Hunger Games.

Filmen är väldigt spännande och framför ett annorlunda koncept. Filmen bygger upp bra så man får lära känna karaktären Katniss på ett djupt och bra sätt för att sedan följa henne genom hela filmen. Det som utmärker filmen starkt är sminket och utklädnaderna som man får se genom filmen och som främst bärs av folket från The Capitol. Dessa sminkningar och utklädnader lyser upp filmen och visar tydligt att det är en stor del fantasy i filmen även fast det ofta kan verka som att filmen är i samtid med våran. 

Filmen utspelar sig aldrig riktigt som man förväntar sig utan den här många oväntade vändningar som får en att alltid hålla sig intresserad och inte tappa fokus.

Det är en bra och spännande film för alla åldrar och är klart värd att se.

Något bra: Att filmen alltid håller sig i en hög takt och inte har några onödiga eller ointressanta scener.
Något dåligt: Man får inte lära känna den andra huvudkaraktären Peeta Mellark (Hutcherson) lika bra som jag hade velat.

Betyg: 7.5/10

Minnesvärt citat: 'You never forget the face of the person who was your last hope.' - Katniss Everdeen

Kommentera inlägget här: